GYIK

Milyen távolságban működik a távindító? Mennyire biztos a jármű biztonsága? Mennyibe kerül a GSM automatikus riasztás és a GPS lokalizáció? Találja meg a válaszokat a GYIK-ben.

A Pandora termékek megfelelnek az EU teljes területén történő használatra vonatkozó követelményeknek. A különböző rendszerek engedélyezési jegyzőkönyveit weboldalunk „tanúsítványok” részében találja meg.

A Pandora termékeit úgy tervezték, hogy a védelem legmagasabb szintjét nyújtsák. A rendszer egyes elemei közötti vezeték nélküli kommunikáció 128 bites interaktív algoritmussal védett. Ez, a GPRS protokoll kommunikációs rendszerével együtt, tökéletesen legyőzhetetlen kapcsolatot hoz létre az elektronikus támadásokkal szemben.

A Pandora márka valamennyi kontaktmentes jellel ellátott terméke rendelkezik egy PIN-kóddal ellátott műanyag kártyával a vészhelyzeti rendszer kikapcsolásához. Az egyedi PIN-kód az adott vezérlőegységhez van hozzárendelve. A beépített GSM modullal rendelkező modellek a vészhelyzet kikapcsolás lehetőségét is biztosítják a tulajdonos részére telefonhívás vagy a hanghívás segítségével. A rendszer kikapcsolása után a tulajdonos új jogosultsági jelet kap.

A Pandora rendszerek két kommunikációs módot használnak a mobilalkalmazásokkal:

Ingyenes Bluetooth alkalmazás kb. 15-20 méter távolságban. GPRS alkalmazás szerver megoldással. Ez az alkalmazás is ingyenes, de szüksége van mobil internet kapcsolatra. A SIM-kártyán történő adatforgalmazás díjazása a mobilszolgáltatók árai szerint történik. A jármű kb. havi 4000 kilométerre számított átlagos adatfelhasználása akár 100 MB is lehet.

A gépkocsi teljesen védett a távvezérlés elindításakor, és bármilyen próbálkozásnál beindítja a riasztót, és blokkolja a motort.

A Pandora rendszer csak akkor indítja el a távvezérlést, ha a gépkocsi kézi sebességváltó esetén üres fokozatban van, automata váltó esetében pedig a sebességváltó kar parkolási helyzetben van.

A kézi sebességváltóval felszerelt járművekbe beszerelt rendszer rendelkezik autós foglalási mód funkcióval, amely csak akkor teszi lehetővé az autó távoli indítását, ha a sebességváltó kar üres helyzetben van.

A Pandora dupla hullámú távvezérlő 868 MHz-es frekvencián működik, ami lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a rendszert városban 500-800 m-ig, nyílt terepen pedig 1500-2000 m-ig használni tudják. A Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően a távvezérlés akár 15-20 m hatótávolságban is működik.

A Pandora biztonsági rendszerek a legújabb generációs technológiával rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy a legmodernebb prémium járművek esetében is használják őket.

Nem találta meg a választ a kérdésére? Írjon nekünk!